Spaghetti bolognese
Łatwy
Przystępny
Bardzo smaczne, powszechnie lubiane i fajnie wyglądające danie! Proste i szybkie w wykonaniu, idealne na kolację ze znajomymi! Zapraszamy na spaghetti bolognese :)
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | Gotowanie | Gotowe | |
45 min | 30 min | 1 h 15 min |
Przygotowanie | 45 min |
Gotowanie | 30 min |
Gotowe | 1 h 15 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
4 |
mielone mięso (np. karkówka, łopatka) - 500 g
puszka pomidorów krojonych - 1 sztuka
papryka czerwona - 1 sztuka
cebula - 1 sztuka
czosnek (ząbki) - 4 sztuki
ser do smaku (np. parmezan)
bazylia - 1 łyżeczka
oregano - 1 łyżeczka
makaron do spaghetti (ilość wedle preferencji)
oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE
Cebulę obrać i drobno pokroić, podsmażyć na oliwie z oliwek.
Do cebuli dodać mięso mielone. Gdy mięso nie będzie już surowe dodać pokrojoną drobno paprykę i pomidory.
Całość doprawić czosnkiem i przyprawami. Całość gotować na małym ogniu, często mieszając, przez ok 20 minut.
Makaron do spaghetti ugotować wg. wskazówek na opakowaniu.
Spaghetti bolognese udekorować parmezanem i listkiem świeżej bazylii.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!