Sos chrzanowy

(czas przygotowania 10 minut)

Szczególnie polecany do pieczeni rzymskiej!

Składniki:

  1. 1 cebula
  2. 1 śmietana (18 % do sosów)
  3. słoiczek chrzanu
  4. sok z cytryny
  5. olej
  6. sól
  7. pieprz

Przygotowanie:

Cebulę drobno siekamy. Podsmażamy na oleju. Gdy cebula będzie rumiana dodajemy śmietanę, cały czas mieszając. Doprawiamy chrzanem (na początek proponuję 2 łyżeczki, a później w zależności od upodobań do ostrości), solą, pieprzem i zakwaszamy cytryną (również w zależności od upodobań i ilości dodanego chrzanu). Sos powinien mieć kremową konsystencję o ostrym chrzanowym aromacie z nutą kwasowości.

Smacznego!

 

 

Udostępnij naShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageShare on StumbleUpon

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

4 × 4 =

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie