Muffiny podwójnie czekoladowe

(czas przygotowania ok 30 minut, porcja na 10-12 sztuk)

Banalnie proste, mocno czekoladowe… Zapraszamy na muffiny czekoladowe!

Składniki:

składniki suche:

  1. 1 szklanka cukru
  2. 1 i 3/4 przesianej mąki
  3. 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  4. pół szklanki kakao
  5. 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  6. pół tabliczki czekolady deserowej

składniki mokre:

  1. pół szklanki oleju
  2. 1 i 1/4 szklanki mleka
  3. 1 jajko roztrzepane (L)

Przygotowanie:

Czekoladę kroimy na drobne kawałki. W jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej suche. Następnie łączymy wszystko, mieszamy na gładką masę (za pomocą łyżki bądź trzepaczki). Napełniamy foremki (prawie do końca, bo muffiny nie wyrosną bardzo wysokie). Pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageShare on StumbleUpon

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

42 ÷ 7 =

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital