Białe trufle – banalnie proste i szybkie w wykonaniu

(przepis na ok 20 sztuk, czas przygotowania ok 10 min + noc na zastygnięcie)

Pyszne białe trufle z czekoladą – banalne w wykonaniu, niebanalne w smaku :)

Składniki:

  1. 60 ml śmietanki kremówki 30%
  2. likier typu Malibu – 1,5 łyżki
  3. 250g białej czekolady
  4. wiórki kokosowe
  5. migdały – opcjonalnie

Przygotowanie:

W garnku umieszczamy śmietankę, posiekaną/startą czekoladę oraz likier. Wszystko podgrzewamy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia czekolady. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na całą noc.

Migdały sparzamy i zdejmujemy skórkę. Następnie wyciągamy z lodówki powstałą masę i formujemy kuleczki z migdałem w środku (opcjonalnie). Obtaczamy w kokosie, umieszczamy w papilotkach.

Gotowe trufle przechowujemy w lodówce.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageShare on StumbleUpon

jeden komentarz “Białe trufle – banalnie proste i szybkie w wykonaniu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

30 + = 31

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie