Białe trufle


x

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe

Bez jajek


Pyszne białe trufle z czekoladą – banalne w wykonaniu, niebanalne w smaku 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
20 min
Przygotowanie 20 min

SKŁADNIKI:

Sztuki
20

  • migdały - 20 sztuk

  • śmietanka kremówka 30% - 60 ml

  • likier typu Malibu - 1 1/2 łyżki

  • biała czekolada - 250 g

  • wiórki kokosowe

PRZYGOTOWANIE

W garnku umieszczamy śmietankę, posiekaną/startą czekoladę oraz likier. Wszystko podgrzewamy na małym ogniu do momentu rozpuszczenia czekolady.

Masę na białe trufle przykrywamy i wstawiamy do lodówki na całą noc.

Migdały sparzamy i zdejmujemy skórkę.

Wyciągamy z lodówki powstałą masę i formujemy kuleczki z migdałem w środku. Białe trufle obtaczamy w kokosie, umieszczamy w papilotkach.

Gotowe białe trufle przechowujemy w lodówce.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.