Domowe krówki w 30 minut

(czas przygotowania 20-30 minut, porcja na blaszkę 24cm x11cm)

Wielu kojarzą się z dzieciństwem, kultowe, pyszne… po prostu domowe krówki!

Składniki:

  1. 200 ml śmietanki 30%
  2. 50g masła
  3. 2,5 łyżeczki cukru waniliowego
  4. 100g cukru

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieszczamy w garnku (najlepiej o grubym dnie) i doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Gotujemy na małym ogniu ok 20-30 min, aż do zgęstnienia. Masę przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiamy do ostygnięcia, później możemy jeszcze włożyć na 15 min do lodówki. Zastygniętą masę kroimy na kawałki.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageShare on StumbleUpon

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

÷ 2 = 5

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie