Kuleczki marcepanowe

(przygotowanie ok 15 minut)

Wyborna przekąska warta grzechu! Zapraszamy na kuleczki marcepanowe!

Masę marcepanową można wykorzystać również do zrobienia pysznego mazurka -przepis tutaj :)

Składniki:

  1. 40 dkg migdałów (ze skórką)
  2. koniak
  3. sok z cytryny
  4. cukier puder
  5. kakao do obtoczenia

Przygotowanie:

Migdały sparzamy wrzątkiem, ściągamy z nich skórkę i mielimy. Następnie dodajemy sok z cytryny, koniak i cukier puder – do smaku, więc należy próbować, aż do uzyskania odpowiedniego efektu. Mieszamy i zagniatamy ręką. Formujemy kuleczki i obtaczamy w kakao.

Smacznego!!

 

Udostępnij naShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageShare on StumbleUpon

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

76 ÷ 38 =

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie