Wegańskie trufle bez glutenu i cukru

(czas przygotowania ok 1,5h)

Zdrowo i bez cukru! Idealne dla ludzi z nietolerancją na gluten :) Zapraszamy na wegańskie trufle bez glutenu i cukru!

Składniki:

  1. 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych
  2. 2 szklanki orzechów – laskowe, migdały
  3. 1 szklanka daktyli
  4. 1 łyżeczka cynamonu
  5. kakao bez cukru – do obtoczenia

Przygotowanie:

Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na godzinę. Blendujemy płatki owsiane na mąkę i przesypujemy z powrotem do szklanki. Następnie blendujemy orzechy i wsypujemy do miski. Daktyle również blendujemy – na gładką masę i dodajemy do orzechów wraz z cynamonem. Całość mieszamy, powoli dosypując płatki owsiane. Z powstałej masy formujemy kuleczki i obtaczamy je w kakao. Schładzamy.

Trufle nadają się również do mrożenia!

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageShare on StumbleUpon

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

− 2 = 1

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital