Haggis

A teraz wracamy z powrotem do Europy. Szkocki przysmak, choć zdecydowanie mniej ekstremalny niż sannakij czy casu marzu u wielu nadal powoduje obrzydzenie. Choć danie odrobinę przypomina kaszankę i dobrze doprawione smakuje całkiem nieźle to jednak świadomość tego co jemy wpływa znacząco na nasz apetyt.

Czym więc jest haggis? Jest owczy żołądek faszerowany podrobami tegoż zwierzęcia takimi jak płuca, serca, wątroba oraz cebulką, mąką owsianą i przyprawami. Specjał gotuje się przez trzy godziny i serwuje z ziemniakami i rzepą. A Wy byście się skusili?

 

Źródło zdjęcia:https://en.wikipedia.org/wiki/Haggis#/media/File:Haggis_on_a_platter.jpg

Udostępnij naShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageShare on StumbleUpon

2 komentarzy “Haggis

  1. wygląda jak wielka kaszana :D pewnie,że bym spróbowała,kaszankę już nie raz jadłam to może i to by mi posmakowało.

    • Smakuje całkiem dobrze, a do odważnych świat należy! Zapraszamy do śledzenia nowości :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

÷ 1 = 3

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital