Sałatka caprese odrobinę inaczej podana

(czas przygotowania ok 10 minut)

Ponownie słoneczna Italia, a wraz z nią prosta kuchnia i lekkie smaki lata – pomidorki, mozzarella, bazylia, oliwa…

Składniki:

  1. 10 pomidorków koktajlowych
  2. 1 opakowanie sera mozzarella (małe kuleczki)
  3. pęczek świeżej bazylii
  4. oliwa z oliwek
  5. sól, pieprz do smaku
  6. opcjonalnie zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Pomidorki myjemy i kroimy na pół, umieszczamy w misce lub głębokim talerzu. Dodajemy pokrojoną na pół lub grubsze plastry mozzarellę i umyte listki bazylii. Całość polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy solą, pieprzem, opcjonalnie ziołami prowansalskimi.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageShare on StumbleUpon

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

× 4 = 32

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie