Dip szpinakowy


x

Łatwy

Tani

Bezglutenowe


Dla jednych koszmar z dzieciństwa, dla innych prawdziwy przysmak. Łamiemy stereotypy i udowadniamy, że dip szpinakowy świetnie nadaje się na imprezę jako dodatek do krakersów lub nachos!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
5 min
Przygotowanie 5 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • szpinak świeży - 250 g

  • jogurt naturalny - 3/4 szklanki

  • majonez - 5 łyżeczek

  • czosnek (ząbki) - 2 sztuki

  • zioła prownasalskie

  • rozmaryn

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

szpinak dokładnie płuczemy i osuszamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy.

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.

Przed podaniem chłodzimy w lodówce (najlepiej kilka godzin, aby smaki dobrze się połączyły).

Dip szpinakowy podajemy z chrupiącymi dodatkami.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.