Dip szpinakowy

Dla jednych koszmar z dzieciństwa, dla innych prawdziwy przysmak. Łamiemy stereotypy i udowadniamy, że dip szpinakowy świetnie nadaje się na imprezę jako dodatek do krakersów lub nachos!

(domowe nachos – przepis tutaj)

Składniki:

  1. 250g mrożonego szpinaku
  2. 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
  3. 10 łyżeczek majonezu
  4. 2 ząbki czosnku
  5. zioła prowansalskie
  6. tymianek
  7. sól, pieprz

Przygotowanie:

Szpinak rozmrażamy i odciskamy z wody. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy. Wszystkie składniki miksujemy/blendujemy na gładką masę. Przed podaniem chłodzimy w lodówce (najlepiej kilka godzin, aby smaki dobrze się połączyły).

Podajemy z chrupiącymi dodatkami.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageShare on StumbleUpon

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

76 ÷ 19 =

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie