Zielona fasolka szparagowa z boczkiem

(czas przygotowania około 25 minut, przepis na 2 porcje)

Smakowity i banalnie prosty dodatek do dań! Sprawdzi się również jako przystawka. Spróbujcie, a nie pożałujecie!

Składniki:

  1. 250g fasolki szparagowej
  2. 25 dag wędzonego boczku
  3. 1 ząbek czosnku
  4. pieprz grubo mielony
  5. odrobina tłuszczu do smażenia

Przygotowanie:

Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy w delikatnie osolonej wodzie z dodatkiem 1/2 ząbku czosnku około10-15 minut, aż będzie al dente. Po ugotowaniu przepłukujemy zimną wodą i osuszamy ściereczką/ręcznikiem papierowym. Następnie dzielimy ją na porcje i zawijamy w plasterki pokrojonego boczku. Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem i dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Następnie układamy fasolkę z boczkiem i smażymy 5 minut z każdej ze stron.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageShare on StumbleUpon

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

35 ÷ = 7

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital