Zielona fasolka szparagowa z boczkiem


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Zielona fasolka szparagowa z boczkiem to smakowity i banalnie prosty dodatek do dań! Sprawdzi się również jako przystawka. Spróbujcie, a nie pożałujecie!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
25 min
Przygotowanie 25 min

SKŁADNIKI:

Porcje
3

  • fasolka szparagowa zielona - 250 g

  • wędzony boczek w plastrach - 100 g

  • czosnek (ząbki) - 1 sztuka

  • sól

  • olej rzepakowy

PRZYGOTOWANIE

Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy w delikatnie osolonej wodzie z dodatkiem 1/2 ząbku czosnku około 10-15 minut, aż będzie al dente.

Po ugotowaniu przepłukujemy ją zimną wodą i osuszamy ściereczką/ręcznikiem papierowym.

Następnie fasolkę szparagową dzielimy na porcje i zawijamy w plasterki pokrojonego boczku.

Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem i dodajemy pokrojony w plasterki czosnek.

Układamy fasolkę z boczkiem i smażymy 5 minut z każdej ze stron.

Gotową fasolkę szparagową z boczkiem serwujemy jako dodatek do dań lub jako przystawkę!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.