Tarta borówkowa

(czas przygotowania około 30 minut)

Lekka i owocowa tarta borówkowa, zapraszamy serdecznie!

Zapraszamy również na tartę pomarańczowo – grejpfrutową – przepis tutaj!

Składniki:

Spód:

  1. 300g herbatników czekoladowych
  2. 80g masła

Wypełnienie:

  1. 1 opakowanie budyniu waniliowego
  2. 1 szklanka borówek amerykańskich
  3. 280ml mleka
  4. 2 łyżki cukru
  5. 1 łyżka masła

Przygotowanie:

Spód

Herbatniki drobno kruszymy (można przy pomocy blendera), masło rozpuszczamy. Mieszamy herbatniki z masłem i wykładamy spód oraz boki formy do tarty.

Wypełnienie:

3/4 szklanki mleka odlewamy do kubka i rozpuszczamy w nim budyń. Pozostałą część gotujemy dodając cukier i masło. Do wrzącego mleka dodajemy budyń, mieszamy dokładnie i studzimy. Następnie miksujemy masę budyniową z borówkami. Powstały krem wylewamy na spód i chłodzimy.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageShare on StumbleUpon

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

44 − 37 =

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital