Pasztet z łososia

(czas przygotowania 1h 20 minut)

Pyszna odmiana dla tradycyjnego mięsnego pasztetu. Świetnie sprawdzi się kanapek! Zapraszamy na pasztet z łososia!

Polecamy również wegetariański pasztet warzywny bez jajek – przepis tutaj!

Składniki:

  1. 500g łososia (świeżego)
  2. 1 cebula
  3. 2 jajka
  4. 1 bułka (czerstwa)
  5. pół świeżej papryki czerwonej
  6. koperek
  7. sól

Przygotowanie:

Łososia i cebulę kroimy w kostkę. Bułkę moczymy w wodzie, gdy będzie miękka to odciskamy ją z wody. W jednym naczyniu umieszczamy łososia, cebulę, bułkę, jajka. Całość doprawiamy solą i miksujemy/blendujemy. Następnie paprykę kroimy w kostkę i mieszamy z powstałą masą. Pasztet pieczemy godzinę w kąpieli wodnej. Temperatura piekarnika – 180 stopni.

Gotowy pasztet z łososia podajemy schłodzony z koperkiem.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageShare on StumbleUpon

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

6 + 1 =

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie