Różane ciasteczka


x

Normalny

Przystępny

Bez nabiału

Bezglutenowe


Pyszne i leciutkie różane ciasteczka. Przypominają francuskie makaroniki, a z płatkami róży smakują niebiańsko!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
15 min 15 min 30 min
Przygotowanie 15 min
Pieczenie 15 min
Gotowe 30 min

SKŁADNIKI:

Sztuki
10

  • białka jajka - 3 sztuki

  • cukier puder - 150 g

  • mielone migdały/orzechy laskowe - 200 g

  • sól - 1 szczypta

  • konfitura różana

PRZYGOTOWANIE

Białka ubijamy, gdy się spienią dodajemy szczyptę soli. Następnie, gdy piana będzie sztywniejsza dosypujemy powoli cukier puder.

Gdy masa białkowa będzie sztywna i błyszcząca, wyłączamy mikser i dosypujemy zmielone orzechy. Delikatnie mieszamy.

Na blaszce układamy papier i za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego wyciskamy ciasteczka.

Ciasteczka pieczemy 15 minut w 160 stopniach, aż się zarumienią (mogą też leciutko popękać).

Gdy ciasteczka się upieką i ostygną przekładamy je konfiturą lub utartymi płatkami róży.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.