Domowy sok pomarańczowy – imbirowy

(czas przygotowania około 30 minut + 10h, porcja na 5 litrów soku)

Większość z nas lubi sok pomarańczowy, jednak kupiony od tego domowego różni się dramatycznie! Zapraszamy na domowy sok pomarańczowy z dodatkiem imbiru!

Składniki:

  1. 5 litrów wody przegotowanej lub źródlanej
  2. 4 większe pomarańcze
  3. 2 płaskie łyżeczki kwasku cytrynowego
  4. 2 szklanki cukru
  5. odrobina startego imbiru (1cm)

Przygotowanie:

Pomarańcze dokładnie myjemy i sparzamy. Następnie kroimy je w kostkę (razem ze skórką) i wraz z cukrem, kwaskiem cytrynowym, startym imbirem, litrem wody gotujemy 25 minut. Następnie odstawiamy na około 10 godzin. Po tym czasie całość blendujemy/miksujemy i mieszamy z pozostałymi 4 litrami wody. Domowy sok przecedzamy przez gazę do butelek/ dzbanków.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageShare on StumbleUpon

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

− 1 = 1

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie