Mus z awokado

(czas przygotowania około 10 minut, porcja dla 2 osób)

Zdrowy i pyszny deser dla miłośników tropikalnych smaków – mango, mleczko kokosowe i awokado.

Jednym słowem zapraszamy na pięknie zielony mus z awokado!

Jeśli cenisz sobie właściwości awokado to zapraszamy również na guacamole – przepis tutaj!

Składniki:

  1. 1 awokado
  2. 1 mango
  3. 1 puszka mleka kokosowego
  4. 1 banan
  5. 3 łyżki miodu
  6. 4 listki mięty
  7. opcjonalnie odrobina startej czekolady deserowej do posypania

Przygotowanie:

Mango obieramy i kroimy w kostkę. Z awokado wydrążamy miąższ. Mleko kokosowe powinno być mocno schłodzone. Następnie odlewamy z niego wodę, a pozostałą cześć przekładamy do naczynia blendera. Dodajemy miód, umyte i osuszone listki mięty, awokado, banana, mango i wszystko blendujemy na gładką, puszystą masę. W razie potrzeby możemy dodać parę kropel cytryny lub dosłodzić nasz mus.

Gotowy mus z awokado podajemy schłodzony i opcjonalnie posypany startą czekoladą deserową.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageShare on StumbleUpon

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

56 ÷ 7 =

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie