Grillowane żeberka


x

Łatwy

Przystępny

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Sezon grillowy czas zacząć! Aby poza tradycyjną kiełbaską z grilla na talerzu znalazło się coś innego zapraszamy serdecznie na grillowane żeberka!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
30 min
Przygotowanie 30 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • żeberka - 1 kg

  • miód - 2 łyżki

  • oliwa z oliwek - 2 łyżki

  • musztarda - 1/2 łyżeczki

  • zioła prowansalskie - 1/2 łyżeczki

  • wędzona papryka - 1/3 łyżeczki

  • pieprz ziołowy - 1 szczypta

  • ostra papryka - 1 szczypta

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Żeberka myjemy i porcjujemy. Następnie gotujemy je 15 minut w słonej wodzie z odrobiną soli.

Wszystkie składniki marynaty mieszamy w miseczce i smarujemy nią żeberka. Tak zamarynowane mięso odstawiamy w chłodne miejsce na 3 – 4 godziny.

Po tym czasie usuwamy nadmiar marynaty i grillujemy żeberka po 15-20 minut z każdej strony (w zależności od grubości mięsa).

Grillowane żeberka podajemy z chlebem – można go również podpiec na grillu z odrobiną oliwy.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.