Zasmażane buraczki

(czas przygotowania około 15 minut + godzina gotowania buraczków)

Pyszny dodatek do tradycyjnych dań z mięsa np. kotleta schabowego lub mielonego :) Zapraszamy serdecznie na zasmażane buraczki!

Składniki:

  1. pół kilo buraków
  2. pół cebuli
  3. pół jabłka
  4. 1 łyżeczka mąki
  5. pół łyżeczki cukru
  6. sok z cytryny/ocet do smaku
  7. sól
  8. pieprz
  9. olej

Przygotowanie:

Buraczki myjemy i nieobrane gotujemy około godziny czasu. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie obieramy je i ścieramy na tarce (grube oczka). Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy, aż się przyrumieni. Następnie dodajemy do niej mąkę, starte jabłko i pół szklanki wrzątku. Kolejno dodajemy cukier i smażymy około 3-4 minuty. Następnie dodajemy buraczki, odrobinę soku z cytryny/octu i całość doprawiamy solą.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageShare on StumbleUpon

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

÷ 2 = 3

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital