Pasta z pieczonego buraka


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Lato w pełni, więc w naszych kuchniach powinny królować warzywa i owoce! Dlatego też Pełnia Smaków zaprasza na pyszną, zdrową i prostą do zrobienia pastę z pieczonych buraków. Spróbuj, a z pewnością zagości ona na stałe w Twoim śniadaniowym menu, jako pyszny dodatek do kanapek!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
5 min 50 min 55 min
Przygotowanie 5 min
Pieczenie 50 min
Gotowe 55 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • burak - 1 sztuka

  • fasola czerwona - 400 g

  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

  • sok z cytryny - 1/3 łyżeczki

  • chrzan tarty - 1 łyżeczka

  • pieprz ziołowy - 1 szczypta

  • sól

PRZYGOTOWANIE

Buraka dokładnie myjemy, obwijamy w folię aluminiową i pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Gdy burak przestygnie obieramy go ze skórki i miksujemy w blenderze z odcedzoną fasolą i pozostałymi składnikami.

Pasta z pieczonego buraka powinna być podawana ze świeżym pieczywem!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.