Fit brownie z czerwonej fasoli

Łatwy

Przystępny

Bez nabiału

Bezglutenowe
Dbasz o zdrowie i figurę? Jeśli tak to ten przepis będzie dla Ciebie! Zapraszamy na fit brownie z czerwonej fasoli! Ciasto jest niezwykle proste w przygotowaniu! Zrobisz je w zaledwie 10 minut!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe |
10 min | 1 h | 1 h 10 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 10 min |
Pieczenie | 1 h |
Gotowe | 1 h 10 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
10 |
banany (mocno dojrzałe) - 2 sztuki
fasola czerwona (w zalewie) - 800 g
jajka - 4 sztuki
gorzkie kakao - 3 łyżki
ksylitol - 3/4 szklanki
soda oczyszczona - 1 1/2 łyżeczki
olej kokosowy - 3 łyżki
mielone migdały - 2 łyżeczki
czekolada na polewę (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE
Czerwoną fasolę płuczemy dokładnie na sitku i umieszczamy w misie miksera. Dodajemy jajka, banany, kakao,ksylitol, sodę, olej kokosowy, migdały i wszystko miksujemy na gładką masę.
Blaszkę, najlepiej keksówke wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto.
Fit brownie pieczemy w 180 stopniach 60 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i chłodzimy.
Fit brownie z czerwonej fasoli możemy podawać z polewą czekoladową.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!