Malinowe serniczki na zimno
Normalny
Przystępny
Letnie orzeźwienie w malinowej odsłonie 🙂 Malinowe serniczki na zimno – polecamy ten pyszny deser! Uwaga! Serniczki można przygotować zgodnie z tym przepisem także w tortownicy.
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
30 min |
Przygotowanie | 30 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
5 |
Spód:
ciasteczka zbożowe - 100 g
masło - 40 g
Masa malinowa:
twaróg z wiaderka - 800 g
malinowa galaretka (proszek) - 75 g
śmietanka kremówka 36% - 300 ml
cukier puder - 2 łyżki
żelatyna - 2 łyżki
maliny - 2 szklanki
PRZYGOTOWANIE
Spód:
Ciastka rozdrabniamy ręcznie bądź za pomocą blendera. Masło roztapiamy, łączymy z ciastkami i wykładamy spód słoiczków/miseczek/tortownicy.
Masa malinowa:
Galaretkę rozpuszczamy w 250ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia.
Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach gorącej wody i dodajemy do galaretki.
Śmietanę kremówkę ubijamy, następnie dodajemy cukier puder, twaróg z wiaderka i galaretkę.
Gdy składniki się połączą dodajemy umyte maliny i ponownie miksujemy. Masę wykładamy na wcześniej przygotowany spód.
Malinowe serniczki podajemy schłodzone (najlepiej całą noc).
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!