Jagodowy pudding chia


x

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe

Bez jajek


Klasykę miksujemy z jagodą i zapraszamy na pyszny jagodowy pudding chia!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
10 min
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

Porcje
1

  • mleko - 200 ml

  • nasiona chia - 5 łyżek

  • miód/ksylitol - 3 łyżki

  • esencja waniliowa - 1/4 łyżeczki

  • jagody - 1/2 szklanki

PRZYGOTOWANIE

W misie miksera umieszczamy jagody, mleko, miód/ksylitol, nasiona chia, esencję i wszystko miksujemy.

Następnie nasz jeszcze nie gotowy jagodowy pudding chia przekładamy do mniejszej miski, przykrywamy folią spożywczą i chłodzimy całą noc w lodówce.

Jeśli rano pudding będzie zbyt gęsty możemy do rozcieńczyć odrobiną mleka.

Uwagi

Jagodowy pudding chia można zrobić zarówno z mleka krowiego, owczego jak i roślinnego.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.