Pikantna wątróbka drobiowa

(czas przygotowania około 30 minut)

Dla niektórych koszmar z dzieciństwa, dla innych prawdziwy rarytas – dzisiaj na obiad pikantna wątróbka :)

Składniki:

  1. 500 g wątróbki drobiowej
  2. 2 cebule
  3. 2 papryki czerwone
  4. ostra papryka
  5. sól
  6. pieprz
  7. oregano
  8. majeranek
  9. masło lub olej do smażenia

Przygotowanie:

Wątróbkę myjemy, oczyszczamy. Cebule kroimy w „piórka” i podsmażamy, gdy się zeszkli dodajemy ostrą paprykę i mieszamy. Czerwone papryki myjemy, kroimy w większą kostkę i dodajemy do cebuli. Smażymy chwilę. Wątróbkę drobiową możemy pokroić, jeśli chcemy. Następnie obtaczamy ją w pieprzu, oregano, majeranku i dodajemy do reszty składników. Smażymy, aż wątróbka będzie miękka, całość doprawiamy solą.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageShare on StumbleUpon

7 komentarzy “Pikantna wątróbka drobiowa

Odpowiedz na „MartaAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

÷ 1 = 9

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital