
(czas przygotowania około 30 minut)
Dla niektórych koszmar z dzieciństwa, dla innych prawdziwy rarytas – dzisiaj na obiad pikantna wątróbka
Składniki:
- 500 g wątróbki drobiowej
- 2 cebule
- 2 papryki czerwone
- ostra papryka
- sól
- pieprz
- oregano
- majeranek
- masło lub olej do smażenia
Przygotowanie:
Wątróbkę myjemy, oczyszczamy. Cebule kroimy w „piórka” i podsmażamy, gdy się zeszkli dodajemy ostrą paprykę i mieszamy. Czerwone papryki myjemy, kroimy w większą kostkę i dodajemy do cebuli. Smażymy chwilę. Wątróbkę drobiową możemy pokroić, jeśli chcemy. Następnie obtaczamy ją w pieprzu, oregano, majeranku i dodajemy do reszty składników. Smażymy, aż wątróbka będzie miękka, całość doprawiamy solą.
Smacznego!
Moje smaki
Dla mnie wątróbka to “pozytywne” wspomnienie z dzieciństwa, w odróżnieniu do mojego męża
Wątróbke nie lubię, ale domownicy przepadają za nią. Wykorzystam Twój przepis i im upichcę
Ja akurat lubię wątróbkę
Dzisiaj zdecydowanie doceniam takie smaki !
O drobiową wątróbkę bardzo lubimy
Niezwykle smacznie podana
Przepyszna wątróbka! <3 Takiej pikantnej wersji jeszcze nie jadłam – musi być pysznie!