Sałatka z awokado


x

Łatwy

Przystępny

Bez nabiału

Bezglutenowe


Leciutko, zdrowo i zielono czyli najlepsza sałatka z awokado!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
20 min
Przygotowanie 20 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • ogórki gruntowe - 2 sztuki

  • awokado - 1 sztuka

  • jajko - 1 sztuka

  • papryka (zielona lub czerwona) - 1/4 sztuki

  • papryczka chili (opcjonalnie) - 1/4 sztuki

  • rukola - 1 garść

  • natka pietruszki (gałązki) - 2 sztuki

  • sok z cytryny - 1 łyżeczka

  • musztarda - 1 łyżeczka

  • majonez (jogurt naturalny) - 1 łyżka

  • czosnek (ząbki) - 1 sztuka

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Podobnie paprykę i opcjonalnie papryczkę chili.

Awokado obieramy, wyciągamy pestkę, kroimy i skrapiamy sokiem z cytryny. Jajko gotujemy na twardo i studzimy. Następnie także kroimy w kostkę.

Rukolę i natkę pietruszki myjemy i osuszamy.

Wszystkie składniki na sałatkę umieszczamy w misce, doprawiamy solą, pieprzem.

W małej miseczce łączymy musztardę, majonez / jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy z pozostałymi składnikami.

Jeśli sałatka z awokado będzie wydawała się mdła to można ją doprawić sokiem z cytryny.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.