Smażony ser (nie wypływa spod panierki)

(czas przygotowania około 15 minut)

Pyszna przystawka i super pomysł na spotkanie ze znajomymi! Zapraszamy na smażony ser, który nie wypływa spod panierki :)

Składniki:

  1. 6 kawałków sera żółtego o grubości ok. 1,5 cm
  2. 2 jajka
  3. bułka tarta
  4. mąka
  5. sól
  6. pieprz
  7. odrobina ostrej papryki
  8. parę kropel przyprawy typu magii
  9. oliwa z oliwek / olej

Przygotowanie:

ser żółty kroimy na plastry i mrozimy przez około 30-40 minut. Jajka roztrzepujemy na głębszym talerzu z dodatkiem soli, pieprzu, papryki i maggi. Ser oprószamy mąką, zanurzamy w jajku, obtaczamy w bułce tartej, następnie jeszcze raz w jajku i bułce. Musimy pokryć bardzo dokładnie każdy kawałek sera, aby nie wydostał się spod panierki. Na patelni rozgrzewamy oliwę/olej. Gdy będzie gorąca smażymy ser tak, aby panierka była złocista, a ser roztopił się w środku.

Uwaga! Dzięki wcześniejszemu mrożeniu możemy smażyć ser na mniejszym ogniu i nie powinien wypłynąć spod panierki!

Smażony ser polecamy podawać z konfiturą żurawinowa.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestBuffer this pageShare on StumbleUpon

6 komentarzy “Smażony ser (nie wypływa spod panierki)

Odpowiedz na „Angelika i Monika (Candy Pandas)Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

÷ 2 = 2

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital