Ziemniaki z boczkiem – Akcja #niewkubel


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Znowu na obiedzie miała być cała rodzina, a w rzeczywistości była tylko połowa? Czy po prostu Ty, jak zwykle przezornie ugotowałeś/ ugotowałaś za dużo ziemniaków? Tak czy inaczej, nie ma to znaczenia. Zostały i już. Więc albo lądują w kuble, albo można z nich coś fajnego wymyślić. Chwila, moment i pomysł na jutrzejszy obiad gotowy! Pyszne smażone ziemniaczki z boczkiem i cebulką, to tego jajko sadzone, ogórek kiszony i możesz poczuć się jak w domu u prababci 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
15 min
Przygotowanie 15 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • ziemniaki (tyle ile zostało z obiadu)

  • cebula

  • boczek/kiełbasa/wędlina

  • olej/masło/smalec

PRZYGOTOWANIE

Boczek, kiełbasę lub wędlinę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Jeśli mięso jest mocno tłuste nie dodajemy już oliwy ani smalcu.

Cebulę drobno siekamy i smażymy razem z mięsem. Gdy nabierze koloru i zacznie ładnie pachnieć dodajemy pokrojone ziemniaki.

Całość smażymy na małym ogniu. Ziemniaki przewracamy bardzo ostrożnie, aby się nie pokruszyły.

Gdy ziemniaki się zarumienią, danie podajemy albo samo z zsiadłym mlekiem lub z dodatkiem jajka i kiszonego ogórka – wybór należy do Was 🙂


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.