Kanapka z awokado i jajecznicą

 

Proste, pyszne i syte śniadanie 🙂 Pełnoziarnisty chlebek, awokado i jajecznica.

Sposób zrobienia banalny – awokado rozgniatamy widelcem i smarujemy nim kanapkę. Na patelni rozpuszczamy odrobinę masła, wrzucamy posiekaną cebulę (niewiele), podsmażamy przez chwilkę i dodajemy jajka. Całość doprawiamy solą, pieprzem i smażymy, aż jajka się zetną. Jajecznicę układamy na awokado.

Kanapka najlepiej smakuje na ciepło!

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookShare on Google+Pin on Pinterest

14 komentarzy “Kanapka z awokado i jajecznicą

    • Za niedługo będzie przepis na chleb z kaszy gryczanej, może Ci podpasuje bo jest pycha i zdrowy! 🙂

       

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

10 × 1 =

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital