Pieczone ziemniaki

 

Pyszny dodatek do obiadu pachnący tymiankiem… choć zazwyczaj znika sam 🙂 Macie ochotę? Czy jednak wolicie ziemniaki ugotowane w wodzie?

Przypominamy przepis (kiedyś robiliśmy z rozmarynem, dzisiaj wybraliśmy tymianek):

Składniki:

  1. 1/2 kg ziemniaków
  2. 3 ząbki czosnku
  3. suszony tymianek
  4. pieprz
  5. oliwa z oliwek (4 łyżki)

Przygotowanie:

Ziemniaki kroimy w plasterki lub na połówki jeśli są mniejsze i gotujemy przez 10-12 minut. Następnie odcedzamy, doprawiamy solą, pieprzem i marynujemy z oliwą, tymiankiem, wyciśniętym czosnkiem przez 20 minut. Po tym czasie pieczemy je przez 40 – 50 minut w 200 stopniach.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookShare on Google+Pin on Pinterest

6 komentarzy “Pieczone ziemniaki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

÷ 1 = 4

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital