Muffiny jajeczne

 

(czas przygotowania około 15-20 minut, przepis na 4 sztuki)

Banalnie prosty, ale efektowny i pyszny przepis 🙂 Zapraszamy na rewelacyjne muffiny jajeczne!

Składniki:

  1. 3 jajka
  2. pół czerwonej papryki
  3. 4 plastry szynki dobrej jakości
  4. 2 plastry sera mozzarella (jeśli nie mamy to może być żółty)
  5. pół ząbka czosnku lub szczypta granulowanego
  6. sól
  7. pieprz
  8. masło lub oliwa

Przygotowanie:

jajka roztrzepujemy, dodajemy sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek i całość mieszamy. Ser mozzarella kroimy w kostkę, podobnie paprykę i dodajemy do masy jajecznej. Dokładnie mieszamy.

Formę do muffinów lub kokilki smarujemy masłem (oliwą) i w każde wgłębienie wkładamy plasterek szynki. Następnie nakładamy masę jajeczną.

Muffiny jajeczne pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Możemy je podać udekorowane szczypiorkiem lub kiełkami rzodkiewki 🙂

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookShare on Google+Pin on Pinterest

jeden komentarz “Muffiny jajeczne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

65 + = 66

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital