Różane makaroniki


x

Normalny

Drogi

Bezglutenowe


Pyszne, delikatne i zachwycające swoim wyglądem 🙂 Zapraszamy na różane makaroniki!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
30 min 15 min 45 min
Przygotowanie 30 min
Pieczenie 15 min
Gotowe 45 min

SKŁADNIKI:

Sztuki
20

Migdałowe bezy:

  • mielone migdały/mąka migdałowa - 100 g

  • białka - 3 sztuki

  • cukier puder - 200 g

  • cukier - 30 g

  • różowy barwnik

  • woda różana

Krem:

  • masło - 2 łyżki

  • cukier puder - 4 łyżki

  • śmietanka 32% - 2 łyżki

PRZYGOTOWANIE

Bezowe makaroniki:

Mielimy migdały, jeśli nie posiadamy mąki migdałowej.

Ubijamy białka z cukrem (kryształem) na sztywną pianę, następnie dodajemy migdały lub mąkę migdałową, wodę różaną (2 krople) i cukier puder. Całość mieszamy.

Dodajemy różowy barwnik (1-2 krople) i ponownie mieszamy.

Na blaszce pokrytej papierem do pieczenia robimy za pomocą szprycy kropki z naszej masy. Zostawiamy je na 20 minut.

Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni i wstawiamy makaroniki na 15 minut. Jeśli są większe niż 4 cm to na trochę dłużej.

Różane makaroniki:

Wszystkie składniki na krem miksujemy na gładką masę i wstawiamy na 20 minut do lodówki.

Makaroniki smarujemy kremem i składamy parami.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.