Kurczak w panierce sezamowej


x

Łatwy

Przystępny

Bez nabiału


Proste i smaczne danie, które sprawdzi się zarówno na obiad jak i przekąskę na spotkanie z przyjaciółmi 🙂 Może jutro i u Was zagości kurczak w panierce sezamowej?

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
20 min
Przygotowanie 20 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • piersi z kurczaka - 2 sztuki

  • jajka - 2 sztuki

  • sezam - 1 łyżka

  • mąka pszenna - 1/2 szklanki

  • bułka tarta - 1/2 szklanki

  • ostra papryka - 1 szczypta

  • wędzona papryka - 1 szczypta

  • czosnek granulowany - 1 szczypta

  • sól

  • pieprz

  • olej rzepakowy

PRZYGOTOWANIE

piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą, pieprzem, ostrą papryką, wędzoną papryką, czosnkiem granulowanym i obtaczamy w mące.

Jajka roztrzepujemy widelcem i maczamy w nich kurczaka.

Bułkę tartą mieszamy razem z ziarnami sezamu i obtaczamy mięso.

Na patelni mocno rozgrzewamy olej. Kurczaka smażymy na złoty kolor z obu stron.

Kurczak w panierce sezamowej najlepiej smakuje z dodatkiem pieczonych ziemniaków lub domowych frytek 🙂


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.