Domowe biszkopty z 3 składników

 

(czas przygotowania około 5 minut + pieczenie)

Prosto, szybko i pysznie! Domowe biszkopty z 3 składników polecamy szczególnie osobom zabieganym i mamom z małymi dziećmi 🙂

Składniki:

  1. 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
  2. 1/2 szklanki cukru (lub dla zdrowia możemy użyć np. ksylitolu lub stewii)
  3. 3 jajka

opcjonalnie:

  1. kilka kropel ekstraktu waniliowego, cynamon, lub ziarenka wanilii

Przygotowanie:

jajka ubijamy z cukrem (ksylitolem, stewią), aż masa jajeczna będzie puszysta. Mąkę przesiewamy i dosypujemy do miksera. Jeśli zdecydujemy się na dodatek wanilii lub cynamonu również dodajemy. Całość miksujemy do połączenia składników (nie długo). Jeśli ciasto będzie bardzo mocno lejące, możemy dodać odrobinę więcej mąki (przesianej)

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy łyżeczką ciasto na nasze domowe biszkopty. Robimy odstępy bo biszkopty urosną. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Biszkopty pieczemy około 12-15 minut. Aczkolwiek już po 10 minutach można skontrolować czy nie są gotowe.

Domowe biszkopty podajemy z ulubionym dżemem lub same 🙂

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookShare on Google+Pin on Pinterest

5 komentarzy “Domowe biszkopty z 3 składników

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

27 ÷ = 3

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital