Domowe biszkopty z 3 składników
Łatwy
Tani
Bez nabiału
Prosto, szybko i pysznie! Domowe biszkopty z 3 składników polecamy szczególnie osobom zabieganym i mamom z małymi dziećmi 🙂
|
4.5 z 5 (6 głosów) |
|
4.5 z 5 (6 głosów) |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe | |
5 min | 12 min | 17 min |
Przygotowanie | 5 min |
Pieczenie | 12 min |
Gotowe | 17 min |
SKŁADNIKI:
Sztuki | |
16 |
mąka pszenna - 1 1/4 szklanki
cukier/ksylitol/stewia - 1/2 szklanki
jajka - 3 sztuki
Opcjonalnie:
kilka kropel ekstraktu waniliowego, cynamon, lub ziarenka wanilii
PRZYGOTOWANIE
Jajka ubijamy z cukrem (ksylitolem, stewią), aż masa jajeczna będzie puszysta.
Mąkę przesiewamy i dosypujemy do miksera. Jeśli zdecydujemy się na dodatek wanilii lub cynamonu również dodajemy.
Całość miksujemy do połączenia składników (nie długo). Jeśli ciasto będzie bardzo mocno lejące, możemy dodać odrobinę więcej mąki (przesianej).
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy łyżeczką ciasto na nasze domowe biszkopty. Robimy odstępy bo biszkopty urosną.
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Biszkopty pieczemy około 12-15 minut. Aczkolwiek już po 10 minutach można skontrolować czy nie są gotowe.
Domowe biszkopty podajemy z ulubionym dżemem lub same 🙂
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!