Mango lassi

 

(czas przygotowania 5 mniut)

Najlepszy Indyjski napój? Zdecydowanie mango lassi! Prosty w przygotowaniu, o niepowtarzalnym smaku… Zapraszamy do spróbowania!

Składniki:

  1. 2 dojrzałe owoce mango
  2. 500g naturalnego jogurtu
  3. kardamon (opcjonalnie)
  4. 1 łyżka miodu (opcjonalnie)
  5. kostki lodu

Przygotowanie:

z mango usuwamy pestki i wykrawamy gładki miąższ. Następnie umieszczamy je w misie blendera wraz z jogurtem, szczyptą kardamonu, miodem i kostkami lodu (jeśli oczywiście nasz blender ma funkcję kruszenia lodu, jeśli nie to dodajemy go na końcu do gotowego już mango lassi). Wszystkie składniki blendujemy na gładki napój.

Mango lassi zawsze podajemy schłodzone 🙂

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookShare on Google+Pin on Pinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

33 − 29 =

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital