Faszerowane pomidory

 

(czas przygotowania około 10 minut + pieczenie)

Proste, szybkie i pyszne, czyli przepis idealny:) Zapraszamy na faszerowane pomidory!

Składniki:

  1. 6 większych pomidorów
  2. 0,5 czerwonej papryki
  3. 2 kulki sera mozzarella
  4. sól
  5. pieprz
  6. oregano
  7. 3 ząbki czosnku
  8. oliwa z oliwek

Przygotowanie:

pomidory myjemy, kroimy na pół i wydrążamy środek. Paprykę i jedną kulkę sera mozzarella kroimy w kostkę. Umieszczamy w misce razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i „środkiem pomidorów”. Wszystko mieszamy, doprawiamy solą, pieprze, oregano. Powstały farsz nakładamy łyżeczką do pomidorów.

Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek i układamy faszerowane pomidory. Na każdym kładziemy jeszcze plasterek sera mozzarella. Przykrywamy pokrywką.

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Faszerowane pomidory pieczemy 20 minut, po tym czasie ściągamy pokrywkę i dopiekamy jeszcze około 10 – 15 minut, aby ser się zarumienił.

Faszerowane pomidory mogą być podawane same lub jako dodatek np. do obiadu 🙂

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookShare on Google+Pin on Pinterest

jeden komentarz “Faszerowane pomidory

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 + 1 =

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital