Pudding z tapioki


x

Łatwy

Przystępny

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Hipoalergiczny, bez glutenu, idealny dla przyjaciół wegan, a przy okazji naprawdę pyszny! Zapraszamy na lekki pudding z tapioki!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Gotowanie Gotowe
5 min 20 min 25 min
Przygotowanie 5 min
Gotowanie 20 min
Gotowe 25 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • mleko kokosowe - 400 ml

  • drobnoziarnista tapioka - 1/4 szklanki

  • pasta waniliowa - 1 łyżeczka

  • ksylitol/erytrytol - 2 łyżki

  • ulubione owoce lub konfitury

PRZYGOTOWANIE

W garnku zagotowujemy mleko kokosowe. Gdy będzie wrzące dodajemy ziarna tapioki, pastę waniliową, ksylitol i gotujemy bez przykrycia przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając.

Po tym czasie sprawdzamy czy ziarenka są przeźroczyste – jeśli tak to znaczy że pudding z tapioki jest gotowy. Jeśli nie to gotujemy go jeszcze kilka minut.

Pudding z tapioki odstawiamy do ostygnięcia. Owoce myjemy i przygotowujemy naczynia.

Następnie pudding przekładamy owocami lub/i konfiturą i odstawiamy na około 30-40 minut do lodówki.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.