Kokosanki z czekoladą

 

(czas przygotowania 10 minut + pieczenie)

Przyjemy i błyskawiczny deser dla miłośników kokosa 😉 Zapraszamy na kokosanki z czekoladą!

Składniki:

  1. 6 białek
  2. 6 łyżek cukru (może być ksylitol)
  3. 300g wiórków kokosowych
  4. szczypta soli
  5. czekolada mleczna

Przygotowanie:

białka ubijamy z solą na sztywną pianę, następie dodajemy cukier (ksylitol). Gdy masa na kokosanki będzie szklista wyłączmy mikser, wsypujemy wiórki kokosowe i całość mieszamy.

Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.

Kokosanki nakładamy łyżką na blaszkę w odstępach. Pieczemy około 20 minut do zarumienienia.

Gdy kokosanki ostygną, rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę i maczamy ich spody. Odstawiamy do zastygnięcia.

Smacznego!

Udostępnij naShare on FacebookShare on Google+Pin on Pinterest

jeden komentarz “Kokosanki z czekoladą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

75 − 68 =

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital