Szybka sałatka jajeczna


x

Łatwy

Tani

Bezglutenowe


Szybka sałatka jajeczna idealnie nadaje się do kanapek, a jak wszyscy wiemy w prostocie jest siła i oczywiście smak 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
15 min
Przygotowanie 15 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • jajka - 4 sztuki

  • majonez - 2 łyżki

  • musztarda - 1/2 łyżeczki

  • kukurydza konserwowa - 100 g

  • starty ser gouda - 4 łyżki

  • szczypiorek - 1 garść

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy.

W szklance mieszamy majonez i musztardę.

W misce umieszczamy jajka, kukurydzę, szczypiorek, starty ser żółty. Całość mieszamy z sosem mojonezowo – musztardowym i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Szybka sałatka jajeczna powinna być podawana ze świeżym pieczywem.

Uwagi

W razie potrzeby dodajemy odrobinę więcej majonezu i musztardy, aby sałatka nie była mdła. Do przygotowania sałatki możemy użyć jajek przepiórczych - 8 sztuk.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.