Suszone jabłka (chipsy z jabłek)


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Lubicie zdrowe, domowe przekąski? Jeśli tak to suszone jabłka z pewnością przypadną Wam do gustu 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
5 min 4 h 4 h 5 min
Przygotowanie 5 min
Pieczenie 4 h
Gotowe 4 h 5 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • jabłka - 4 sztuki

  • cynamon

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik ustawiamy na 60 stopni z termoobiegiem, blaszki wykładamy papierem do pieczenia.

Jabłka kroimy na cieniutkie plasterki (jeśli mamy odpowiedni przyrząd możemy wyciąć gniazdko, jeśli nie to kroimy razem z nim tylko usuwamy pestki).

Następnie układamy je na blaszkach blisko siebie, oprószamy odrobiną cynamonu i suszymy około 3,5 – 4h.

Gotowe suszone jabłka (chipsy z jabłek) świetnie sprawdzają się jako przekąska do pracy czy szkoły!

Uwagi

Niektórzy zalecają posmarować plasterki jabłek wodą z cytryną aby nie sczerniały, aczkolwiek my pominęliśmy ten krok tylko staraliśmy się wykonać wszystko dosyć sprawnie 🙂


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.