Włoska pasta kanapkowa


x

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe

Bez jajek


Znudziły się Wam tradycyjne kanapki z szynką i żółtym serem? Jeśli tak to polecamy odrobinę słonecznych smaków, a włoska pasta kanapkowa z pewnością do nich należy 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
5 min
Przygotowanie 5 min

SKŁADNIKI:

Porcje
3

  • serek capreggio - 250 g

  • czarne oliwki bez pestek - 10 sztuk

  • suszone pomidory (z zalewy) - 10 sztuk

  • orzechy włoskie - 5 sztuk

  • słonecznik łuskany - 1 łyżka

  • czosnek (ząbki) - 1 sztuka

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Orzechy włoskie i słonecznik prażymy na suchej patelni, pilnując aby nabrały złotego koloru ale się nie przypaliły.

Następnie dodajemy je do serka capreggio, czarnych oliwek, suszonych pomidorów i blenduejmy.

Gdy włoska pasta kanapkowa będzie miała gładką konsystencję próbujemy ją i doprawiamy solą, pieprzem do smaku.

Możemy także dodać opcjonalnie ząbek przeciśniętego przez praskę czosnku i trochę zalewy z suszonych pomidorów lub oliwy z oliwek (jeśli wolimy jeszcze delikatniejszą konsystencję).

Włoska pasta kanapkowa najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.