Domowe mleko kokosowe


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Pyszny dodatek do kawy i świetna alternatywa dla mleka krowiego. Mleko kokosowe smakuje rewelacyjnie i możemy je szybko przygotować w domu, dzięki czemu mamy pewność, że nie ma w nim żadnych sztucznych dodatków.

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
15 min
Przygotowanie 15 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • wiórki kokosowe - 100 g

  • woda mineralna niegazowana - 600 ml

PRZYGOTOWANIE

Wiórki kokosowe zalewamy wodą i odstawiamy na 12 godzin.

Następnie podgrzewamy wodę kokosową, aby była mocno ciepła ale się nie gotowała. Ściągamy z palnika i blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.

Mleko kokosowe przecedzamy przez gazę, przelewamy do słoika lub butelki, wstawiamy do lodówki.

Uwagi

Jak mleko kokosowe trochę postoi w lodówce może się rozwarstwić, jednak jest to normalne i wystarczy tylko przez użyciem potrząsnąć butelką/słoikiem.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.