Sos chrzanowy

 

V Ten przepis jest bez jajek

V Ten przepis jest bez glutenu

 

(czas przygotowania 10 minut)

Sos chrzanowy szczególnie polecamy do pieczeni rzymskiej!

Składniki:

  1. 1 cebula
  2. 1 śmietana (18 % do sosów)
  3. słoiczek chrzanu
  4. sok z cytryny
  5. olej
  6. sól
  7. pieprz

Przygotowanie:

Cebulę drobno siekamy. Podsmażamy na oleju. Gdy cebula będzie rumiana dodajemy śmietanę, cały czas mieszając. Doprawiamy chrzanem (na początek proponuję 2 łyżeczki, a później w zależności od upodobań do ostrości), solą, pieprzem i zakwaszamy cytryną (również w zależności od upodobań i ilości dodanego chrzanu). Sos powinien mieć kremową konsystencję o ostrym chrzanowym aromacie z nutą kwasowości.

Smacznego!

 

 

Udostępnij naShare on FacebookPin on Pinterest

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

+ 76 = 80

Pełnia Smaków Softkiss Fundacja Konsensus Bezapelacyjnie TipCapital TipCapital