Prosta zupa czosnkowa z grzankami


x

Łatwy

Tani

Bez jajek


Jeśli zostało Wam trochę rosołu z niedzielnego obiadu, nie chcecie go marnować, a perspektywa gotowania po raz kolejny pomidorowej Was nie przekonuje to mamy rozwiązanie – szybka i prosta zupa czosnkowa z grzankami 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Gotowanie Gotowe
5 min 15 min 20 min
Przygotowanie 5 min
Gotowanie 15 min
Gotowe 20 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • aromatyczny rosół - 2 l

  • czosnek (ząbki) - 6 sztuk

  • grzanki lub chleb na grzanki

  • ser żółty

  • oliwa z oliwek

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę/posiekać.

W większym garnku rozgrzać oliwę i smażyć czosnek. Gdy czosnek się zarumieni, wlewamy rosół i czekamy aż się zagotuje. Doprawiamy pieprzem.

Trzemy na tarce ser żółty, bądź kroimy w kostkę plastry.

Jeśli nie mamy gotowych grzanek to kroimy chleb w kostkę i wsadzamy go do piekarnika ustawionego na 200 stopni i czekamy, aż się zarumieni.

Prosta zupa czosnkowa powinna być podawana z grzankami i posypana żółtym serem.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.