Tatar z łososia


x

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe

Bez jajek


Banalny przepis, a za razem wykwintny. Nawet jeśli jesteś przeciwnikiem tradycyjnego tatara, ten z pewnością przypadnie Ci do gustu!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
15 min
Przygotowanie 15 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • łosoś wędzony - 300 g

  • cebula - 1/2 sztuki

  • czerwona papryka - 1/2 sztuki

  • serek śmietankowy - 60 g

  • ogórek świeży - 1/2 sztuki

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Łososia kroimy w drobną kostkę, podobnie cebulkę.

Całość doprawiamy solą (tylko odrobinką bo łosoś sam w sobie jest słony), pieprzem i mieszamy. Następnie formujemy kulki i lekko je spłaszczamy.

Górę naszego tatara posypujemy odrobiną posiekanej czerwonej papryki, a następnie nakładamy trochę serka kanapkowego i rozsmarowujemy.

Tatar z łososia podajemy na przekrojonych wzdłuż plastrach ogórka.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.