Malinowe serniczki na zimno


x

Normalny

Przystępny


Letnie orzeźwienie w malinowej odsłonie 🙂 Malinowe serniczki na zimno – polecamy ten pyszny deser! Uwaga! Serniczki można przygotować zgodnie z tym przepisem także w tortownicy.

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
30 min
Przygotowanie 30 min

SKŁADNIKI:

Porcje
5

Spód:

  • ciasteczka zbożowe - 100 g

  • masło - 40 g

Masa malinowa:

  • twaróg z wiaderka - 800 g

  • malinowa galaretka (proszek) - 75 g

  • śmietanka kremówka 36% - 300 ml

  • cukier puder - 2 łyżki

  • żelatyna - 2 łyżki

  • maliny - 2 szklanki

PRZYGOTOWANIE

Spód:

Ciastka rozdrabniamy ręcznie bądź za pomocą blendera. Masło roztapiamy, łączymy z ciastkami i wykładamy spód słoiczków/miseczek/tortownicy.

Masa malinowa:

Galaretkę rozpuszczamy w 250ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia.

Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach gorącej wody i dodajemy do galaretki.

Śmietanę kremówkę ubijamy, następnie dodajemy cukier puder, twaróg z wiaderka i galaretkę.

Gdy składniki się połączą dodajemy umyte maliny i ponownie miksujemy. Masę wykładamy na wcześniej przygotowany spód.

Malinowe serniczki podajemy schłodzone (najlepiej całą noc).


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.