Omlet


x

Łatwy

Tani

Bezglutenowe


Kto z nas nie kocha omletów? Pyszne i syte śniadanie, które można zrobić w wielu odsłonach 🙂 Dzisiaj zapraszamy na wersję „na słono” z oliwkami, pomidorkami, serem feta i bazylią. Omlet świetnie sprawdzi się także dla osób na diecie!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
10 min
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

Porcje
1

  • jajka - 2 sztuki

  • mleko - 2 łyżki

  • masło - 1 łyżka

  • sól - 1 szczypta

  • pieprz - 1 szczypta

PRZYGOTOWANIE

Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy widelcem lub trzepaczką.

Na patelni rozgrzewamy masło, gdy się roztopi wylewamy naszą masę na omleta (staramy się zrobić to równomiernie) i czekamy aż się zacznie ścinać od spodu.

Następnie przesuwamy nieścięte jajko po krawędziach aby w pełni się ścięło.

Ostatnim krokiem jest przewrócenie omleta na drugą stronę i podsmażenie przez chwilę.

Gotowego omleta podajemy z dodatkami!

Uwagi

Osoby na diecie mogą użyć mniej masła lub smażyć na patelni teflonowej!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.