Kanapka z awokado i jajecznicą


x

Łatwy

Przystępny


Proste, pyszne i syte śniadanie 🙂 Pełnoziarnisty chlebek, awokado i jajecznica!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
10 min
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

Porcje
1

  • chleb pełnoziarnisty (kromki) - 2 sztuki

  • awokado - 1 sztuka

  • jajka - 2 sztuki

  • szalotka - 1/2 sztuki

  • masło - 1/2 łyżeczki

  • cytryna - 1/2 łyżeczki

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Awokado rozgniatamy widelcem, mieszamy z cytryną i smarujemy nim chleb.

Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekaną szalotkę, podsmażamy przez chwilkę i dodajemy jajka.

Całość doprawiamy solą, pieprzem i smażymy, aż jajka się zetną. Jajecznicę układamy na awokado.

Kanapka z awokado i jajecznicą najlepiej smakuje bezpośrednio po przyrządzeniu (jak jajecznica jest jeszcze ciepła)!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.