Śliwkowe muffiny


x

Łatwy

Przystępny


Zapraszamy na pyszne śliwkowe muffiny, sprawdzą się idealnie do kawki lub herbatki, gdyż robi się je błyskawicznie, a smakują obłędnie 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
10 min 40 min 50 min
Przygotowanie 10 min
Pieczenie 40 min
Gotowe 50 min

SKŁADNIKI:

Sztuki
14

  • śliwki - 200 g

  • mąka - 1 szklanka

  • budyń waniliowy (proszek) - 120 g

  • jajka - 4 sztuki

  • masło - 100 g

  • cukier/ksylitol - 3/4 szklanki

  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka

  • cukier waniliowy - 1 łyżeczka

  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki

PRZYGOTOWANIE

Masło rozpuszczamy i dodajemy wszystkie składniki poza śliwkami. Całość dobrze mieszamy.

Śliwki myjemy, pozbywamy się pestek, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ciasta na muffiny. Wszystko mieszamy.

Następnie napełniamy do połowy papilotki (ciasto wyrośnie). Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach.

Uwagi

Warto sprawdzić przed pieczeniem jak słodkie są śliwki, gdyż możliwe że trzeba będzie dosłodzić ciasto. A przecież nasze śliwkowe muffiny nie mogą być kwaśne 😉


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.