Wegański krem czekoladowy
Łatwy
Drogi
Bez nabiału
Bezglutenowe
Bez jajek
Coś pysznego dla przyjaciół wegan i nie tylko 🙂 Idealny do kanapek, ciast, tortów i deserów! Ponadto sprawdzi się dla osób, które: - nie tolerują laktozy - są na diecie bezglutenowej - są weganami - uwielbiają pyszne i naturalne jedzonko 🙂 Zapraszamy na wegański krem czekoladowy!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
10 min |
Przygotowanie | 10 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
4 |
śmietanka kokosowa - 400 ml
olej kokosowy - 120 ml
daktyle bez pestek - 200 g
gorzkie kakao - 120 g
cynamon (opcjonalnie) - 1 szczypta
PRZYGOTOWANIE
Olej kokosowy blendujemy razem z daktylami i śmietanką kokosową.
Gdy masa będzie gładka dodajemy kakao i ponownie blendujemy.
Nasz wegański krem czekoladowy przekładamy do słoika lub miseczki i wkładamy na kilka godzin do lodówki.
Jeśli zdecydujemy się na jesienną opcję z dodatkiem szczypty cynamonu to dodajemy go wraz z kakaem.
Oczywiście kwestia słodkości jest indywidualna, więc w razie czego można dodać odrobinę ksylitolu.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!