Wegański krem czekoladowy


x

Łatwy

Drogi

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Coś pysznego dla przyjaciół wegan i nie tylko 🙂 Idealny do kanapek, ciast, tortów i deserów! Ponadto sprawdzi się dla osób, które: - nie tolerują laktozy - są na diecie bezglutenowej - są weganami - uwielbiają pyszne i naturalne jedzonko 🙂 Zapraszamy na wegański krem czekoladowy!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
10 min
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • śmietanka kokosowa - 400 ml

  • olej kokosowy - 120 ml

  • daktyle bez pestek - 200 g

  • gorzkie kakao - 120 g

  • cynamon (opcjonalnie) - 1 szczypta

PRZYGOTOWANIE

Olej kokosowy blendujemy razem z daktylami i śmietanką kokosową.

Gdy masa będzie gładka dodajemy kakao i ponownie blendujemy.

Nasz wegański krem czekoladowy przekładamy do słoika lub miseczki i wkładamy na kilka godzin do lodówki.

Jeśli zdecydujemy się na jesienną opcję z dodatkiem szczypty cynamonu to dodajemy go wraz z kakaem.

Oczywiście kwestia słodkości jest indywidualna, więc w razie czego można dodać odrobinę ksylitolu.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.