Wegańskie brownie z 4 składników (bez pieczenia)


x

Łatwy

Drogi

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Zdrowo, pysznie, szybko, prosto i czekoladowo 🙂 Zapraszamy na wegańskie brownie bez pieczenia!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
10 min
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • gorzkie kakao - 65 g

  • migdały - 1 szklanka

  • mieszanka orzechów (nerkowca, włoskich itp.) - 1 szklanka

  • daktyle - 2 szklanki

Opcjonalnie:

  • esencja waniliowa lub migdałowa - 5 kropelek

PRZYGOTOWANIE

Daktyle wkładamy do miski, zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na 20-25 minut.

Orzechy mielimy bardzo drobno, dodajemy kakao, esencje (opcjonalnie) i mieszamy.

Odsączone daktyle miksujemy. Następnie powoli dodajemy do nich orzechy. W trakcie miksowania możemy też dodać trochę wody pozostałej po moczeniu daktyli.

Powstała masa powinna być plastyczna i wilgotna, ale nie wodnista! Po koniec miksowania możemy także, aby nie męczyć miksera, wyrabiać brownie zwilżonymi dłońmi.

Blaszkę lub naczynie ceramiczne wykładamy papierem do pieczenia. Następnie przekładamy wegańskie brownie, wyrównujemy szpatułką i ugniatamy.

Brownie odkładamy na całą noc do schłodzenia.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.